Laposa Eleonóra

„A világ nagy eseményei és a hétköznapok pillanatai számomra éppoly fontosak. A harmóniát a közvetlen környezetünkben kell megteremtenünk, aminek az alapja a család egysége.”

Badacsonyban születtem és gyermekkorom minden emléke ide köt. Testvéreimmel együtt sokat segítettünk szüleinknek a szőlőben. Édesapám szatócsboltot üzemeltetett Badacsonyban a szülői háznál, ahol a saját borait is árusította, szabadidejében pedig hegedűket készített. Édesanyám nagyon kedves teremtés volt, eladóként dolgozott a Hableányban, ami 2015-ben – nagy örömömre - családi kézbe került.

Pécsi tanulmányaim után, újságíróként helyezkedtem el Budapesten. Így férjemmel közös életünket a fővárosban kezdtük meg, de amikor csak lehetett Badacsonyban töltöttük időnket és építettük a birtokot.

Házasságunkból három gyermek született: Bence, Lilla és Zsófi. Gyermekeim nevelése mellett jutott időm a családi birtok ügyeinek intézésére és vendégfogadásra is. Ma már visszavonultunk, szőlőt művelünk, fogadjuk barátainkat és tapasztalatainkkal segítjük gyermekeinket. Boldog vagyok, hogy két gyermekem is Badacsonyban képzeli el a jövőjét és tovább szeretné vinni a családi gazdaságot és hagyományokat.

orig_laposa_rajnai_rizling.png
Fotó: OPhoto - Orbán Péter, OPhoto a Facebookon