Laposa Kéknyelű 2017

Laposa Kéknyelű 2017

A Badacsonyi borvidék tősgyökeres fajtája a kuriózumokat kedvelőknek. Fiatalon virágos illata az idő előrehaladtával egyre inkább a sárga gyümölcsöket idézi – de soha nem tolakszik előtérbe. A naturális, markánsan ásványos ízjegyekhez határozott savgerinc társul. Egy igazi terroir-bor – hamisítatlan Laposa-felfogásban.

A párját ritkító különlegesség most egyedülálló alkalmat kínál arra, hogy hozzájárulj egy fontos közös ügyhöz: minden egyes palack megvásárlásával 100 Ft-tal támogatod a Magyar Vöröskereszt véradásszervezési kampányát.

Séfünk ajánlata: tokhal vajmártásban, zelleres rizottóval

Badacsonyi Kéknyelű
Jelleg: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12,5%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 13-14 °C

3 500 Ft/palack (4 665 Ft/L)
db

Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.

Szállítási költség: 2 000 Ft / megrendelés.

20 000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás Magyarország területén ingyenes.

Hol kapható?

Kosár
Tétel -
Szállítás: 2 000 Ft
Biztonsági doboz: 0 Ft
Összesen: 2 000 Ft
Kosár megtekintése

Kéknyelű

A kéknyelű egy ősi magyar szőlőfajta, amely ma már csak Badacsonyban található meg. Nevét a levél nyelének kékes-vöröses színéről kapta. Mivel csak női virágzattal rendelkezik, porzó szőlőfajtát kell mellé telepíteni, amely leggyakrabban a rózsakő (korábban budai zöldet használtak erre a célra). Terméshozama alacsony, ráadásul meglehetősen bizonytalan – régen „úri szőlő”-nek gúnyolták emiatt, hiszen keveset termelni úri passziónak számított. A badacsonyi borok fejedelme, amely tökéletesen mutatja be a vulkanikus terroirt.

Ismerd meg teljes választékunkat!

Elmúltál 18 éves?