Laposa HegyBor 2017

Laposa HegyBor 2017

 

A Vinea Balaton eredetvédelmi kezdeményezést a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és a Csopaki Kódex hívta életre. Az általuk létrehozott rendszerben a három eredet- és minőségi kategóriából a középső szint a Hegybor.

Az Olaszrizling és a termőhely potenciálját egyesítő, kicsiszolt tétel. Hegyborunk a fajta sajátosságait magán hordozza, a sárgadinnyére és a sárgabarackra hasonlít leginkább. A vulkanikus termőhely adottságai miatt ásványos és gazdag, csöppnyi fűszerességgel és hosszú lecsengéssel.

Séfünk ajánlata: sült zellersaláta diós vinaigrette-tel, tépett borjúhússal

 

Badacsonyi Olaszrizling
Jelleg: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 13%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 13-14 °C

2 600 Ft/palack (3 465 Ft/L)
db

Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.

Szállítási költség: 2 000 Ft / megrendelés.

20 000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás Magyarország területén ingyenes.

Hol kapható?

Kosár
Tétel -
Szállítás: 0 Ft
Biztonsági doboz: 0 Ft
Összesen: 0 Ft
Kosár megtekintése

Olaszrizling

Ha a Balatont szőlőfajtában kellene elmondani, az egészen biztosan a sokarcú és sok személyiségű Olaszrizling lenne. Ez a fajta se nem olasz, se nem rizling, sőt, a Rajnai Rizlinghez sincs köze. Pontos eredetét homály fedi – annyi biztos, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe, és igazán a helyén van itt: mind a hőmérséklet, mind a talaj, mind a lejtők kedveznek neki. Magyarországon az egyik leggyakoribb fehérbor, talán éppen jól kezelhetősége, és sokszínűsége miatt. Könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!

Ismerd meg teljes választékunkat!

Elmúltál 18 éves?