Laposa BalatonBor 2018

Laposa BalatonBor 2018

Ilyen egy jól érthető Olaszrizling, ha balatoni: könnyed, nyáresti hangulatot idéző, gyümölcsös, roppanós. Bárhol, bármikor hozza az igazi balatoni életérzést. Színe halványsárga. Intenzív illatában főleg a barack és a tavaszi fehér virágok ismerhetők fel, kevés akácvirággal és licsi aromákkal.

Hiszünk a Vinea Balaton kezdeményezésben, mely a régió termékpiramisát igyekszik definiálni. A BalatonBor néven piacra kerülő borok minden borászat esetében egy könnyed olaszrizlinget jelentenek – a borok analitikai és érzékszervi bírálat során kerülnek kiválasztásra és egységes címkével kerülnek forgalomba.

100 % Olaszrizling 
Jellege: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12 % 
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

1 900 Ft/palack (2 535 Ft/L)
db

Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.

Szállítási költség: 2 000 Ft / megrendelés.

20 000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás Magyarország területén ingyenes.

Hol kapható?

Kosár
Tétel -
Szállítás: 0 Ft
Biztonsági doboz: 0 Ft
Összesen: 0 Ft
Kosár megtekintése

Olaszrizling

Se nem olasz, se nem rizling. Pontos eredetét homály fedi – annyi tudható róla biztosan, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe. A Rajnai Rizlingnek csak névrokona, genetikai kapcsolat nincs köztük. Az Olaszrizling igazi helyét Közép-Európában találta meg, Magyarországon több borvidéken is termesztik. Hazánkban a legtöbb ember számára a fehérbor az Olaszrizlinget jelenti. A fajta könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!

Ismerd meg teljes választékunkat!

Elmúltál 18 éves?