Laposa BalatonBor 2017

Laposa BalatonBor 2017

Könnyed, nyáresti hangulatot idéző olaszrizling, amely bárhova elviszi az igazi balatoni életérzést. Színe halványsárga. Intenzív illatában főleg a barack és a tavaszi fehér virágok ismerhetők fel, de abban van egy kevés akácvirág és egy kis licsi is. Ízében gyümölcsös, roppanós.

2016-ban- második alkalommal - 24 borászat készíthetett BalatonBort. A borok analitikai és érzékszervi vizsgálatokon is átmentek a forgalomba hozatal előtt. Maximum 5000 palack készülhetett pincészetenként. A BalatonBor minden borászat esetében egy könnyed olaszrizling, amely egységes címkét kap.

Séfünk ajánlata: sült bébicsirke grillezett cukkinivel, zöld olívás ordakrémmel

100 % Olaszrizling 
Jellege: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12 % 
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-13 °C

1 800 Ft/palack (2 400 Ft/L)

Mind eladtuk

Hol kapható?

Kosár
Tétel -
Szállítás: 2 000 Ft
Biztonsági doboz: 0 Ft
Összesen: 2 000 Ft
Kosár megtekintése

Olaszrizling

Se nem olasz, se nem rizling. Pontos eredetét homály fedi – annyi tudható róla biztosan, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe. A Rajnai Rizlingnek csak névrokona, genetikai kapcsolat nincs köztük. Az Olaszrizling igazi helyét Közép-Európában találta meg, Magyarországon több borvidéken is termesztik. Hazánkban a legtöbb ember számára a fehérbor az Olaszrizlinget jelenti. A fajta könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!

Ismerd meg teljes választékunkat!

Elmúltál 18 éves?