Laposa Aranydomb 2016

Laposa Aranydomb 2016

 

„A legkitűnőbb borok a vásárhelyi oldalon teremtek, de a déli oldalon belül is a hegy középső része a legértékesebb, ezért hívták ezt a részt a hegy szívének, veséjének, aranydombnak.” - Száz Magyar falu, Somlóvásárhely

Aranydomb Juhfarkunk a kiemelt dűlős sorozat tagja, már csak származási helye miatt is különleges, hiszen a Badacsonytól kicsit távolabb, a Somló lejtőiről származik. A Juhfark hazánk egyik legősibb szőlőfajtája, nevét a juh farkára emlékeztető, hosszú hengeres fürtje miatt kapta. A Nászéjszakák borának is nevezik, mivel a legenda szerint Mária Terézia parancsára a Habsburg főhercegek somlói bort ittak az esküvőjük napján, hogy biztosan fiúgyermeket nemzzenek.

A Somló-hegy szívében, a déli oldalon fekvő Aranydomb dűlő kiváló termőhelyet biztosít a fajtának. A Juhfark szüretelésekor különösen nagy gondot fordítunk a válogatásra és a tökéletes fürtök kiválasztására. A 2016-os évben kedvező volt az időjárás, így kiemelkedő évjáratnak örülhettünk.

Nem csalódtunk, egy nagyon különleges tétel született, mely halványsága színével, és ropogós ásványosságával az első korty után belopta magát a szívünkbe. 2-3 év érlelés után mutathatja a legszebb arcát, vagyis éppen most!


Séfünk ajánlata: omlós bárányborda sült padlizsánnal, humusszal

Somlói Juhfark
Jelleg: száraz
Űrtartalom: 75 cl
Alkoholtartalom: 12,5 %
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14 °C

7 500 Ft/palack (10 000 Ft/L)
db

Áraink az ÁFA-t tartalmazzák.

Szállítási költség: 2 000 Ft / megrendelés.

20 000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás Magyarország területén ingyenes.

Hol kapható?

Kosár
Tétel -
Szállítás: 0 Ft
Biztonsági doboz: 0 Ft
Összesen: 0 Ft
Kosár megtekintése

Juhfark

Magyarország egyik legősibb szőlőfajtája, amely nevét a juh farkára emlékeztető hosszú, hengeres fürtje miatt kapta. Legfontosabb termőhelye az „Isten itt felejtett kalapjá”-nak is nevezett Somló-hegy. Nászéjszakák boraként is emlegetik, mivel a legenda szerint Mária Terézia parancsára a Habsburg főhercegek somlói bort ittak az esküvőjük napján, hogy biztosan fiúgyermeket nemzzenek. Hosszan érlelhető, jellegzetesen ásványos borok készíthetők belőle.

Ismerd meg teljes választékunkat!

Elmúltál 18 éves?