Laposa Hableány Rhine Riesling 2018

Laposa Hableány Rhine Riesling 2018

Jellegzetes könnyed rajnai rizling, ami azonnal a fajta rajongójává tesz. A Csobánc lejtőiről származó borunk igazi nyári balatoni tétel gyümölcsös jegyekkel, illatában fehér virágokkal, csöppnyi koriandermaggal. Behűtve bármilyen szabadtéri program tökéletes kelléke.

HABLEÁNY sorozatunkat a Laposa Birtok által felújított Hableány épülete ihlette, mely először 1883. július 14-én nyitotta meg kapuit Badacsony.

2 000 Ft/bottle (2 665 Ft/L)

Sold out

Where to buy?

Cart
Item -
Shipping: 2 000 Ft
Safety box: 0 Ft
Total: 2 000 Ft
See cart

Rajnai rizling

Ha a világon bárhol kimondod, hogy rizling, mindenki a Rajnai Rizlingre gondol – az Olaszrizlinggel csak a névrokonság köti össze. Erről a szőlőfajtáról szólnak a legkorábbi fellelhető feljegyzések, már a rómaiak is ismerték, jelenléte Badacsonyban is régre nyúlik vissza. Nem mondjuk, hogy kényeskedve válogatós, de igényes szőlőfajta: kiváló kitettségű, jó adottságú dűlőkön fantasztikus végeredmény hozható ki belőle. Komplex és izgalmas, tartalmas borokat ad, melyek palackban még hosszan érlelhetők. Igazi nagyvilági bor, remek kitekintést nyújt, mivel e fajtának köszönhetően a borvidék összehasonlítható más termőterületekkel és borászati stílusokkal.

Click to see our rich assortment

Elmúltál 18 éves?